Monday, 17 December 2012

WITH UR LOVE

Posted by Amalia Nazir at 10:07
Reactions: 
0 comments Links to this post
                                                      "With Ur Love"
                                                                  (feat. Mike Posner)


Da da da da dum dum da dum dum
Da da da da dum dum da dum dum
Da da da da dum dum da dum dum
Da da da da dum dum

[Cher Lloyd:]
Baby you the best cause you worked me out
I keep building walls up but you tear 'em down
I'm fighting I don't wanna like it but you know I like it
But you know I like it like it like it
Used to always think I was bullet proof
But you got an AK and your blowing through
Explosive, you don't even know it, I want you to know it
I want you to know it know it know it
All of them other boys can walk away
They ain't even in the game
Cause they know that you own it
You got this swag you got this attitude
Wanna hear you say my name
Cause you got me

[Chorus:]
Flying with your love, shining with your love, riding with your love
I feel like I'm on top of the world with your love
One hit with your love can't quit with your love so sick but so what
I feel like I'm on top of the world with your love

[Cher Lloyd:]
Everybody wants what I got with you
Cause I'm standing on top with a killer view
Inspired feeling like a million, I'm one in a million
I'm one in a million million million
I ain't even here I'm in outer space
Like I'm venus your mars in the milky way
It's crazy, what your doing to me, how you do it to me

How you do it to me to me to me
All of them other boys can walk away
They ain't even in the game
Cause they know that you own it
You got this swag you got this attitude
Wanna hear you say my name
Cause you got me

[Chorus:]
Flying with your love, shining with your love, riding with your love
I feel like I'm on top of the world with your love
One hit with your love can't quit with your love so sick but so what
I feel like I'm on top of the world with your love

[Mike Posner:]
U got it yea yea u got it
I could slow it down speed it up how u want it girl all night long
And I don't even care if u sing my songs wrong
1st date, 1st base, 2nd date, 2nd base
3rd date, your looking at me funny, u got a hard shell but the middle's so yummy

Cause u got me flying baby I'm shining baby I'm riding with your love
One hit baby I can't quit baby I'm so sick but so what
Cause u got me flying baby I'm shining baby I'm riding with your love
One hit baby I can't quit baby I'm so sick but so what

[Chorus:]
Flying with your love, shining with your love, riding with your love
I feel like I'm on top of the world with your love
One hit with your love can't quit with your love so sick but so what
I feel like I'm on top of the world with your love

Da da da da dum dum da dum dum
Da da da da dum dum da dum dum
Da da da da dum dum da dum dum
Da da da da dum dum




O A T H

Posted by Amalia Nazir at 10:05
Reactions: 
0 comments Links to this post
Khas for my family, my friends, my bestie, my boyfriend, my girlfriends, my classmates, my teacher. My twitter followers, my friends on facebook, and my schoolmates  . enjoy it xoxo


Yo, my best friend, best friend til the very end
Cause best friends, best friends don't have to pretend
You need a hand, and I'm right there right beside you
You in the dark, I'll be the bright light to guide you
'Member the times, times, times sneaking out the house
All of the times, times, times that you had the doubts
And don't forget all the trouble we got into
We got something you can't undo, do


Laughing so damn hard
Crashed your dad's new car
All the scars we share
I promise, I swear


Wherever you go, just always remember
That you got a home for now and forever
And if you get low, just call me whenever
This is my oath to you
Wherever you go, just always remember
You're never alone, we're birds of a feather
And we'll never change, no matter the weather
This is my oath to you


I know I drive you crazy, mm, sometimes
I know I call you lazy, and that's most times
But you complete me, and that's no lie
You are my tuxedo, and I'm your bow tie
We in the car, sing, sing, singing our song
Rocking the building, tear it down, like we king kong
And in my eyes, you can't do, do no wrong
You got the best friends sing, sing along


Laughing so damn hard
Crashed your dad's new car
All the scars we share
I promise, I swear


Wherever you go, just always remember
That you got a home for now and forever
And if you get low, just call me whenever
This is my oath to you
Wherever you go, just always remember
You're never alone, we're birds of a feather
And we'll never change, no matter the weather
This is my oath to you


I'll never let you go
Whoa, this is my oath to you
Just thought that you should know
Whoa, this is my oath to you


Yeah...

Wherever you go, just always remember
That you got a home for now and forever
And if you get low, just call me whenever
This is my oath to you
Wherever you go, just always remember
You're never alone, we're birds of a feather
And we'll never change, no matter the weather
This is my oath to you


Oh oh
You should know, you should know, you should know, you should know
Yeah oh
Whoa, this is my oath to you
Whoa, wherever you go just always remember
You're never alone, we're birds of a feather
Whoa, this is my oath to you


cher llyod
                       

Thursday, 13 December 2012

P R I M A D O N A

Posted by Amalia Nazir at 00:37
Reactions: 
0 comments Links to this post

she read my diary i guess. anyway enjoy this clip xoxo :D

Wednesday, 12 December 2012

R O C K E T

Posted by Amalia Nazir at 22:12
Reactions: 
0 comments Links to this post
You're like a rocket in my mind 
That's waiting to define everything about me no one knew 
And you stick like a poster on my wall 
As if you dont wanna move 
I got no money in my pocket 
Nobody to rock with but you 
But you know me I don't seem to roll 
Somehow we managed to get through 
People come and people go 
And people gonna come some more 
They pick a fight 
But it's alright 
At least I get to see you tonight 
Tonight 
I can't believe we almost got famous for nothing baby 
You came the last minute of panic to save me 
I can't believe we almost got paid for nothing baby 
Cause even if they go away 
I got the feeling that you're gonna stay 
It's like I'm picking up a miracle off the sidewalk 
Like kitten in the box 

Sunday, 11 November 2012

Blogging muslim day : Apabila harta dipandang tinggi

Posted by Amalia Nazir at 23:23
Reactions: 
0 comments Links to this post

Apabila Harta Dipandang Tinggi Untuk Mencari Kebahagiaan


قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إنَّ اللهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأَمْوَالِكُمْ وَلَكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوْبِكُمْ وَأَعْمَالِكُم

Sabda Rasulullah SAW : "Sesungguhnya Allah tidak melihat rupamu dan hartamu, tetapi Dia melihat pada hatimu dan amalanmu." (Hadis Sahih Riwayat Imam Muslim)
قَالَ رَسُوْلُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لَيْسَ الْغِنَى كَثْرَةِ الْعَرَضِ وَلَكِنَّ الغِنَى غِنَى النَّفْس

Sabda Rasulullah SAW : "Bukanlah kekayaan itu karena banyak harta, tetapi kekayaan itu adalah kaya hati."
(Hadis Sahih Riwayat Bukhari dan Muslim)

قَالَ رَسُوْلُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مِنْ سَعَادَةِ ابْنِ اَدَمَ: اَلْمَرْأةُ الصَّالِحَةُ وَالْمَسْكَنُ الصَّالِحُ وَالْمَرْكَبُ الصَّالِحُ

Sabda Rasulullah SAW : Di antara kebahagiaan anak cucu Adam (manusia) ialah isteri yang solehah, tempat tinggal yang selesa dan kenderaan yang baik. (Hadis Sahih Riwayat Imam Ahmad)

Kebahagiaan adalah menjadi impian bagi semua makhluk insan tanpa mengira darjat. Adakah dia seorang raja atau hamba sahaya, adakah dia orang yang tinggal di kota atau di kampung, adakah dia orang kaya atau orang miskin. Tidak ada seorangpun manusia yang menginginkan kesengsaraan atau kecelakaan.

Dimanakah Kebahagiaan Itu?
Sejak dulu lagi telah timbul pertanyaan ini. Kalaulah kebahagiaan itu sesuatu yang sangat berharga, lalu di mana ia boleh didapati? Sungguh banyak manusia yang terkeliru dalam usaha mencarinya. Mereka akhirnya bagaikan pencari mutiara di dasar laut; badan penat, hati hampa, tangan kosong tanpa membawa hasil sedikitpun.

Betulkah Kebahagiaan Itu Ada Pada Harta?
Mereka ingat kononnya kebahagiaan itu terletak pada kekayaankebendaan dankeselesaan hidup. Berapa banyak orang yang kaya raya dan mempunyai harta yang banyak, namun hidup mereka tetap sahaja dalam kegelisahan dan jiwa mereka tidak tenteram. Kalau begitu harta yang banyak bukanlah penjamin  kebahagiaan. Dan ia bukanlah syarat utama untuk mencapai kebahagiaan. Bahkan kadang-kadang justeru karena harta yang banyak boleh membawa seseorang kepada kesengsaraan di dunia sebelum di akhirat.

Ini sebagaimana firman Allah SWT tentang orang Munafiq :


"Oleh itu, janganlah engkau tertarik hati kepada harta benda dan anak-anak mereka, (kerana) sesungguhnya Allah hanya hendak menyeksa mereka dengan harta benda dan anak-anak itu dalam kehidupan dunia, dan hendak menjadikan nyawa mereka tercabut sedang mereka berkeadaan kafir (untuk mendapat azab akhirat pula)". (At-Taubah 9:55)

Yang dimaksudkan dengan “azab” dalam ayat di atas adalah kesusahan, gundah, rungsing, sedih, keresahan, sakit dan penderitaan.

Betulkah Kebahagiaan Itu Pada Anak?
Memang benar bahawa anak adalah hiasan hidup di dunia.Kehadiran mereka ke muka bumi sebagai anugerah Allah memang ada yang mendatangkan kebahagiaan dan keceriaan dalam hidup sepasang suami isteri. Tetapi tidak jarang pula kita dapati dalam kehidupan sehari-hari justeru mereka yang menjadi penyebab ibubapanya akhirnya menderita? Kalau begitu, dengan memiliki anak tidaklah semestinya seseorang akan memperolehi kebahagiaan. Sebagaimana juga sebaliknya, jika tidak mendapat anugerah anak dari Allah itu tidak berarti seseorang itu pasti tidak memperolehi kebahagiaan.

Cara Mencari Kebahagiaan
Manusia berbeza pendapat dalam cara mereka mencari kebahagiaan. Berbagai jalan mereka tempuh untuk memperolehinya. Perbezaan pemahaman mereka dalam hal ini sangat ketara.

Golongan I:
Mereka berpendapat bahawa kebahagiaan yang dicari itu terdapat pada keseronokan yang bersifat kebendaan dan kenikmatan yang zahir.
Maksud : Mereka yang hanya menumpukan perhatiannya pada kelazatan duniawi walaupun melalui cara-cara yang tidak diredhai oleh Allah SWT. Akhlak mereka runtuh. Allah golongkan mereka sebagai golongan yang kafir dan sesat. Allah samakan darjat mereka seperti binatang karana tidak memahami matlamat dan nilai-nilai hidup.

Firman Allah SWT :


"Sesungguhnya Allah akan memasukkan orang-orang yang beriman serta mengerjakan amal-amal yang soleh - ke dalam Syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai; dan (sebaliknya) orang-orang yang kafir menikmati kesenangan di dunia serta mereka makan minum sebagaimana binatang-binatang ternak makan minum, sedang nerakalah menjadi tempat tinggal mereka." (Muhammad 47:12)

Kebahagiaan justeru dapat diperolehi dengan cara meninggalkan segala kelazatan duniawi dan keluar dari kongkongan fitrah.


Golongan 2 : Yang menjauhkan diri daripada kehidupan dunia. Mereka melihat dunia dengan pandangan yang serba negatif. Mereka seolah-olah ingin keluar daripada fitrah dan realiti.
Maksud : Perjalanan golongan ini seolah-olah memberi kesempatan dan laluan kepada golongan pertama untuk memimpin dunia. Dan bila itu terjadi maka akan hancurlah agama dan musnahlah dunia.

Allah SWT  berfirman :


"Hai irang-orang yang beriman, janganlah kamu haramkan apa-apa yang baik yang telah Allah halalkan bagi kamu, dan janganlah kamu melampaui batas. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang melampaui batas. (Al-Mai'dah : 87)

Kedua-dua pandangan di atas adalah salah karena ia tidak sesuai dengan matlamat manusia diciptakan oleh Allah di atas muka bumi ini sebagai Khalifah Allah.



Konsep Kebahagiaan Sebenar Menurut Islam
Kalau Islam memandang kedua-dua golongan di atas keliru dalam mereka memahami makna kebahagiaan. Maka Islam memandang manusia sebagai khalifah Allah di atas muka bumi bertanggungjawab melaksanakan tugas kekhalifahan tersebut. Insan terdiri daripada roh dan jasad. Dan jasad bukanlah musuh atau penjara bagi roh. Jasad adalah alat bagi roh untuk melaksanakan semua kewajiban tersebut. Dunia ini tempat kita beramal, ia tidak obahnya bagaikan satu medan perjuangan, bukan tempat untuk bersuka-ria tanpa batasan dan bukan pula tenpat menyiksa diri.

Allah berfirman (Al-Mulk 67:2)



"Yang menjadikan mati dan hidup, supaya Dia menguji kamu, siapa di antara kamu yang lebih baik amalnya, dan memanglah ia sangat berkuasa atas sesuatu"

Ihsan Al-‘Amal (amal yang baik) dan ayat di atas dapat tersimpul dalam hubungan baik manusia dengan Allah melalui akidah dan ibadah, dan hubungan baik manusia dengan sesama mereka melalui akhlak dan budi pekerti yang mulia

Kebahagiaan Terdapat Dalam Diri Insan:
Kalau kebahagiaan bukan terletak pada harta yang banyak, anak, pangkat, dan kebendaan lainnya, maka kalau begitu ia adalah sesuatu yang maknawi (abstrak) tidak dapat dilihat oleh mata kasar. Kebahagiaan yang sebenarnya ialah sesuatu yang muncul dari dalam diri insan karena keimanannya kepada Allah SWT. Tidak seorangpun mampu mencabutnya dari seseorang jika Allah berkehendak memberikan kepadanya.

Kebendaan Yang Wajar Untuk Mencapai Kebahagiaan:
Walaupun kebahagiaan sesuatu yang abstrak (maknawi), ini tidak bermakna kita mesti tinggalkan segala bentuk kebendaan. Bukankah baginda pernah menyatakan bahawa di antara tanda-tanda manusia yang bahagia ialah mereka yang memiliki wanita yang salehah, rumah yang selesa dan kenderaan yang baik?
Yang penting, jangan sampai kebendaan melalaikan kita daripada mengingati Allah.Dan barangkali inilah rahasianya mengapa Allah mendahulukan akhirat daripada dunia

Contohnya seperti Firman Allah SWT ini :



"Dan tuntutlah dengan harta kekayaan yang telah dikurniakan Allah kepadamu akan pahala dan kebahagiaan hari akhirat dan janganlah engkau melupakan bahagianmu (keperluan dan bekalanmu) dari dunia; dan berbuat baiklah (kepada hamba-hamba Allah) sebagaimana Allah berbuat baik kepadamu (dengan pemberian nikmatNya yang melimpah-limpah); dan janganlah engkau melakukan kerosakan di muka bumi; sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang berbuat kerosakan ". (Al-Qasas 28:77)

Blogging muslim day : mulut

Posted by Amalia Nazir at 23:20
Reactions: 
0 comments Links to this post

Pernah tak fikir ? our words, kelakuan semua tu sometimes tersakitkan hati orang ? did you know. Orang orang di neraka kebanyakkan dosa diorang adalah dosa daripada manusia.. you know what, kalau kita buat dosa dgn Allah S.W.T, mungkin Allah akan memaafkannya.. tapi kalau kita berbuat dosa kepada manusia... mybe orang tu takkan memaafkan kita eventhough kita dah bersujud maaf dengan dia.nak tak nak kita kena terima jelah.sebab tulah jangan suka menyakiti hati seseorang.. padah dibuatnya apabila kita diakhirat nanti.. so akhir cerita , tak payah la nak sakitkan hati orang, bermegah, sombong dengan orang... kita di dunia ni sementara je.. dan lagi satu.. sifat orang yang suka menyakitkan hati orang ni adalah diiktiraf sebagai sifat "orang cakap lepas" I'm just saying.


Mengumpat adalah termasuk dalam sifat-sifat yang dikeji oleh Islam. Mendedahkan keburukan orang lain sama ada dengan secara terang atau tersembunyi adalah ditengah dan dilarang oleh Islam. Ini jkerana perbuatan tersebut bukan saja berdosamalah boleh menimbulkan sifat benci anatar satu sama lain selaian memecahbelahkan perpaduan masyarakat.

Antara ayat-ayat Al-Quran tentang larangan mengumpat adalah : 



"Allah tidak suka kepada perkataan-perkataan buruk yang dikatakan dengan berterus-terang (untuk mendedahkan kejahatan orang); kecuali oleh orang yang dianiayakan. Dan (ingatlah) Allah sentiasa Mendengar, lagi Maha Mengetahui." (An-Nisaa' 4:148)


" Sayangi lah mulut anda daripada bercakap benda yang keji, dan tidak berfaedah.. " passage from mak saya * juariah *

majulah sukan untuk negara ! Assalamualaikum ! salam satu malaysia !

Friday, 9 November 2012

ghah

Posted by Amalia Nazir at 08:14
Reactions: 
0 comments Links to this post
hi dear bloggeriansss :D neh, long time no check this blog, dah berhabuk da rasanya. ! haa... malam sabtu :D hahah so yea, malam ni ada anugerah 2012 kan ? kat tv3 ? byk tweeterians itew cakap tak best ? betul ka ? neh cheq tak tengok anugerah anugerah ni.. cheq sibuk belajar sains :3
hhahah okay so ya... will wait for other post

whaddupp, assalamualaikum aminsooo :D

Wednesday, 24 October 2012

you know me...

Posted by Amalia Nazir at 22:09
Reactions: 
0 comments Links to this post
hahhaha ada imaginary friends lagi tak ? i have !! hahah tommy, shoutles and grande ! tommy is skater, shoutles is a nerd, grande is a fahion girl.
besides i have my imaginary boyfriend tau ! his name is Max Schenieder.. awwww his skater, model and he so maboules guy !

you know me... dream on amalia !! dream on !
 kbye.

Alhamdullilah

Posted by Amalia Nazir at 22:04
Reactions: 
0 comments Links to this post
alhamdullilah, baru habis  lunch ! tolong  mak masak kari ayam nyummm superlatesttt ! maboules !! (tak sangka saya pandai masak) hahaha...

New Hobby

Posted by Amalia Nazir at 20:46
Reactions: 
0 comments Links to this post
Before this, if you ask me what is my hobby, i will say "sleeping ya ?" yea.. but now dah tukar dah !
I will try to play and learn about skateboard.. nk jadi skatter :D Aqil said, for the girl, just like me, agak susah untuk main skateboard ! emm betul juga.. but tak salahkan if kita nak cuba :)

Drawing ? so yeah, so far not so good.. okay okay la.. i got inspiration from my le'friends, Putri Medina.. she's inspired me for many things.. salah satunya drawing ! she's good in drawing haha tak macam i.. i'm kaku. but i'll try insyaallah !

Zombies game ? hell yea ! nowdays can't live without zombies game.. and the leader of it is yuni sara and muzaaradi .. she n his is the boss of the game that i know !

Reading ? yes ! ofcourse. inspiration from my mum. she love reading... and got many motivation from the book that she baca, and she know all new receipe, even italian punya makanan pun. HAHA i have to read a lot about receipe book ! must !

Eating ? You can take my harry potter cd's but you can't take my food !! haha i'm addicted with food nowdays . duhh. hahaha so yea.. that's why i dah macam chubby chubby sikit ! hey whatever lah ! asalkan i kenyanng ! joy !

wish my luck :) assalamualikum..

Fact about girls !

Posted by Amalia Nazir at 06:19
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hahaha soob ! Assalamualaikum ! u know what the fact of girl ? hahaah for the guy yang yelah tgh having a crush of someone.. mesti always tertanya.. apa perempuan suka ? apa taste perempuan and lain lain...
okay mybe ni tak lah sebijik bijik nya la.. but i was telling you guys about the fact yang perempuan suka...

nampak sangat menipulah kalau perempuan tak suka lelaki hendsome.. (dohhh i pun cegitu gak okay !) eh butt biar tak hendsome asalkan muka ala ala taylor lautner ke... max schenieder ke... ahaks !
bak kata orang perempuan lah ! takpela tak hendsome pun takpe, asalkan comel and ada style !!

and lelaki kenalah ada sikap gentleman sedikit (walaupun sedikit) u know, tak salahkan kalau lelaki lelaki ni nak menghormati perempuan... yelah manalah tau kan... esok lusa dapat masuk !

pendapatan yang tinggi !.. the fact of girl ! tak semua perempuan  mata duitan okay or materialistic.. tapi kalau lelaki tu takde duit macam mana nak menjamin masa depan ? ye idok ? u know.. kalau lelaki tu kaya SEMATA MATA duit mak bapak.. baik tak perlu kan ? i mean korang kena ada kerja yang tetap pun sudahla...

eh guys, ! korang suka tak kalau perempuan cakap macam ni "saya suka sangat menunggu.. suka gila to the max !" hah tru maksudnya, perempuan ni tak suka menunggu, dia tgh perli korang lah tu ! so.. jangan  buat perempuan tertunggu okay !

korang kenalah seorang yang pandai !, walaupun sedikit ! but at least korang kenalah pandai ! perempuan suka kat lelaki pandai tau !

perempuan suka kat lelaki yang banyak cakap ni.. so bila jumpa korang punya crush tu.. janganlah cakap sepatah dua kata je okay !

Saturday, 20 October 2012

what my saturday was like...

Posted by Amalia Nazir at 08:24
Reactions: 
1 comments
today was a really bad bad bad and unlucky day,  mengelewer cangkeme betul ! tgk kan bahasa keturunan aku dah terkeluar.. ! first, tablet terjatuh, handphone pula jadi stuck, mak membebel 24/7 ... ANDDDD MAKANAN KAT RUMAH DAH HABIS !! wadapakk -,- tu kes serious in my life !

DAN PALING BENCI APABILA INTERNET CONNECTION JADI SLOWWW ! TELL ME WHYYYY !!!!!!!

mengelewe cangkeme betul ! budak debab kat rumah aku tu buat hal pula !! rasa macam nak tonyoh je cili padi kat mulut dia ! mana tak nya, she keep asking me stupid question "tengah buat  apa tuuu" dgn biji mata macam nak terkeluar ! aishhh sabar jelah !

Paling tak best tu... JIRAN SEBELAH RUMAH SAYA MINUM CHATIME DEPAN SAYA !

" MAMA !! INI TIDAK ADIL ! MIA PUN NAK CHATIME GAKK "

mengelewe cangkeme lagi satu lak ! papa asyik tengok bola ! dah la hari ni ada citer best !! bola bola bola bola and bola ! ffff ! aku rasa cam nak voodoo je pemain bola tu ! what ? don't take it serious ? aku  main main je weh ! haha lol.

assalamualaikum !

i donno

Posted by Amalia Nazir at 00:30
Reactions: 
1 comments
i donno what is the problem of this blog. And i'm little bit confuse.

Friday, 19 October 2012

ha guess what ?

Posted by Amalia Nazir at 11:11
Reactions: 
0 comments
banyak orang cakap macam ni ..

unknown : hey guess what omaigadd guess what !!!

mybe antara korang akan balas cegini ?

ms.1: hah apa apa ??
 
  atau

ms. 2 : omaigad omaigad please don't say that, please don't say thatt

 or...

ms. 3 : apa ?

emm... mybe this ?

ms.4 : tak nak tahu.

takpun...

ms. 5 : ________ (diam)

i really feel awkward. so tak payah la nak guess guess sangat kan ! just tell and just let us know ! tau hhehe 

Thursday, 18 October 2012

true love I

Posted by Amalia Nazir at 18:42
Reactions: 
0 comments
did u know what is mean by true love ? menurut sebuah novel "ayat ayat cinta" lulz i donno why kenapa and when tetiba baca buku cinton ni tapi banyak pelajaran yang i fdah tengok and baca lah..

Wednesday, 17 October 2012

perspektif orang yang tak bertudung pastu pakai tudung

Posted by Amalia Nazir at 21:13
Reactions: 
0 comments

Assalamualaikum Ustazah!
bismillahirahman nirrahim.. (anda sambung la ya baca Al-fatihah)

dulu ni cara kita greet Ustazah masa kelas agama bila kat skolah rendah. 
dulu kelas agama kena gi surau. girls kena pakai tudung.
dulu slalu menyampah pakai tudung sebab pakai yang kain licin tu.
 bila tengah cakap or baca doa or buat pafa, tudung ke depan,
 rambut rambut pun terkeluar. pastu kena tarik
 tarik dari belakang.
buat malu ok?
macam noob kot.

anyway! sebagai pompuan yang nak ber-image wanita bertudung, 
kena la buat several changes kan. so ni sedikit sebanyak the changes i have to make.
 teehee!


1. lifestyle.
i used to hug my friends when i see them. i'm sorry if this sounds
 inappropriate, tapi itu lah cara orang Subang Jaya. orang KL, i tak tau
 camane. it's just a harmless gesture, a way we all dah familiar with as a
 gesture of appreciating the friendship ties that has never been forgotten. 
itu la orang orang saya. sesama lelaki dan perempuan.
skang takleh la kan. salam je and sengih sengih sebab rasa awkward bila 
ngan laki. ngan pompuan, peluk je. wo ai ni. haha!! 

2. dressing.
biasanya nak keluar buat errands, pakai baju rumah and sarung je jeans. ala 
nak lawa lawa pahal? ingat ada paparazzi ke? setakat gi hantar kunci or amik 
adik debab, who cares kan? tapi now kena pakai cardigan, jeans tu pasti, and
 then sarung tudung.
kalau gi family outing or dating, lama gak la belek baju. jeans sume nak skinny,
 baju sume nak short sleeve. haih.. kena improvise!! BAJET YUNA! 
oh yes.

3. belit tudung.
Astaghfirullah.. nak lilit shawl ni bukan senang.. i takmo beli
 apa-nama-spesis-tudung-yang-sarung-je-siap-ada-oning-lagi sebab mahal.
 can only afford to buy shawls and selendangs at the moment. hidup bujang kan. 
heee.. haritu almost kena tinggal family, alamat lilit shawl lama sangat. seluar pun tak
 pakai lagi..respect la korang korang yang belit shawl macam benda tu senang 
like amik resit  dari cashier. kagum..

4. gelak.
i ni kuat gelak. bukan setakat volume je, gaya pun nak hebat. skang sebab ada shawl, 
bila gelak tu control sikit. dah image ayu, perangai kena ayu gak la kan.
padahal sebenarnya pin cocok double chin bila gelak besar..

5. kena terima pandangan orang lain.
pandangan, i mean by orang yang tengok i. i tak tau la i perasan ke apa kan. 
bila free hair kan (kih kih!), orang tengok i macam i ni a bitch ke apentah. and 
i know a lot of people nye first impression of me is that i'm sombong. haprak
 la korang. i cool kot! kan? malu..
tapi bila ada scarf ni, orang tengok i cam i ni rainbow or something magical. 
Mrs Potter kah? ahaha!!
ada a few people tegur i, ingat kan i ni orang arab. ya habibi, do i look arabian to u?
je m'appelle amalia! je ne parle pas arab! hahaha!! tak biasa la orang tengok
 i macam i ni rainbow. =p (tak biasa tapi suka!)
so all of you yang tanya "is it permanent?"
for now, it isn't. but i'll wear it as long as i can.

i've had a taste of what it's like to wear tudung and i although
 i like it (honest, i do!), tapi i think bukan sekarang la. nak jadi permanent, i mean.

atas sebab tertentu which i hope people can respect by not asking.

kalau ada yang tak puas hati, mahu lecture i, silakan. tapi my grave is my grave.
but thank you for all of your support! akan ku pakai tudung selama Bulan yang Suci ini, 
tapi after this, jangan "eik, aritu pakai, skang tak pakai?" kalau nampak i tak pakai la.
 again, it's not permanent, but i will wear it as long as i can.
don't say i didn't warn you.
=)

so itulah perspektif saya, yang sebelum ni tak pakai tudung (or shawl), pastu 
skang pakai.

random saying.

Posted by Amalia Nazir at 21:01
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum, so tell me what u want that i really really want !! haha lol (lame joke -,-)  so yeah korangss semua niew sukew tawk cakap camniew ? MESTI LAH SEVERAL PEOPLE DON'T LIKE IT RIGHT ! ANNOYING. (lol i'm just sayin) tapi lantak korang lah nak cakap camana pun, not my problem !! so yeah..

kita makan makan dulu !

Posted by Amalia Nazir at 20:50
Reactions: 
0 comments

Today's blog, mia akan bawa u guys, go makan makan !  best !


Bagi penggemar makanan pedas pedas,korang boleh la rasa  Lunpia Semarang adalah makanan khas Jawa Tengah.

And memang sedap gilerr ! kalau sesiapa yang teringin nak makan lunpia, boleh lah korang pergi trips with family di jawa tengah ! kat sana banyak makanan yang best !








Berikut adalah makanan khas yang terdapat di Jawa Tengah, Makanan ni bernama TUMPENG, ala ibarat nasi kuning tradisional yang dikelilingi pelbagai jenis kuih (kot) hahha sebagai lauk untuk nasi kuning ni atau nama sebenarnya TUMPENG ! best !









Ha ! bagi penggemar makanan ala ala arab pula !
Chicken Shawarma -- Ni salah satu makanan arab yang amatlah famous kat arab ! Kat Malaysia pun ada juga chicken shawarma ni, and saya pernah rasa memang maboules meletup lah ! sebab tukang masak nya adalah merupakan chef arab ! ha sebab tu la sedap !
best !






Kalau sesiapa yang imngin kelainan korang boleh jumpa "nasi mandi" ni inanya juga merupakan nasi yang terkenal di Arab.. okay yang ni saya tak pernah rasa.. tapi agak agaknya mesti sedap kan :) ! best !








remember the thing that u and i did first ? hehe (le'friends)

Posted by Amalia Nazir at 19:34
Reactions: 
0 comments






u got me got me like this !

Posted by Amalia Nazir at 08:28
Reactions: 
0 comments
no reason. But i'm gonna annoyed u with this !

Belum kenal belum tahu

Posted by Amalia Nazir at 07:49
Reactions: 
0 comments
korang semua ada pernah dengar tak macam ni " ish asal dia buat macam tu, tak sangka dia cegitu" okay mybe tak sebijik bijik ayat tu, but still ada lah kan..
saya dah banyak kali dah... okay sometimes ada sesetengah orang ni suka main cakap je, padahal dia tak kenal pun orang tu ! don't try to talk others, before u know them " <--- okay ni ayat saya sendiri
it's mean tak payah lah kita nak judge seseorang tu melalui apa yang dia tengah ada, or apa yang dia buat if kita tak kenal dia.. takut terjadinya fitnah.. kan dah dosa tu..

 so akhir kata dari saya.. DON'T JUDGE PEOPLE IF YOU DON'T KNOW THEM WELL
assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab korang awesome bye :)

aaaaamalia :)

Posted by Amalia Nazir at 07:31
Reactions: 
0 comments
I'm Amalia Nazir, (mia as a short) I'm the shortest girl among my 5 friends.. hah ( takdelah pendek sangat ok)  I'm 14 NOT 13 okay ! .. I have SGA (stupid gamer annoying) yea I love all about game.. kau suruh je aku main game apa, mesti aku akan main punya lah ! trust meh !

I have 4,5,6,7 ambition ! macam macam aku nak jadi.. sometimes i had feeling nak ajar orang, sometimes i have feeling nak design baju orang, sometimes i have feeling to be zombies killer and all
BUT.... this time punya ambition I nak jadi wartawan , sambil sambil tu aku nak buat bussiness sendiri, aku nak decorate design aku.. (so kalau korang rasa nak beli baju baru tu, jangan lah segan segan nak datang butik aku hehe) 

So yeah, kalau korang arsa I'm such an annoying ! maaflah brader sister, nobody perfect kan :)


Kaherah Mesir evening video..

Posted by Amalia Nazir at 07:14
Reactions: 
0 comments
Tadi tengok video pengalaman "pelajar mesir"  kat  laptop Tahnaqi Alia  (seorang pelajar mesir) , Terkejut!
SubhanAllah, rak buku dia dari mula buka pintu bilik sehingga la ke hujung sudut, dari hujung sudut hinggalah hujung sudut.
Buku bukunya semuanya dalam Bahasa Mesir.

Jadi saya terdetik untuk bertanya kepada Tahnaqi
"Adakah semua buku ini awak punya?"

Dia jawab"Ya"
MasyaAllah, rasa nak pengsan. Hebatnya!!! Rumah yang sangat sederhana namun penuh dengan ilmu, sangat zuhud. Dasyatnya.

Saya ramai berjumpa pelajar pelajar Malaysia. Ada yang mengambil pengajian dalam perubatan, sekali pandang ingatkan ambil pengajian Islam, rupanya pelajar perubatan.
Maksudnya ilmu agama mereka juga tinggi.
SubhanAllah...

Rasa macam nak talaqi kat Mesir je..:)

Chatime

Posted by Amalia Nazir at 06:58
Reactions: 
0 comments

Le'hijab #1

Posted by Amalia Nazir at 06:12
Reactions: 
0 comments
Le' headband ( Pashmina )
  headbandass ( leopard print)
 le'tajima's (actually i main bantai je nama tu, sbb tak tau nk panggil apa)
Arabian licos (another nickname for my style)

Le'Hijab

Posted by Amalia Nazir at 06:06
Reactions: 
0 comments
ni antara collection tudung tudung yang i sayang ! DAH LAH COMFY LEBAR PULA TU !

teenagers gitu

Posted by Amalia Nazir at 06:00
Reactions: 
0 comments
everybody knows apa itu "teenagers" ? takpe saya boleh translate kan in bahasa malaysia .. teenagers tu adalah "remaja" (just like me :D peace)
korang tau tak, actually jadi teenagers ni best lah juga, and tak best pun ada juga.. 99% of my life.. hehe i love my life.. sometimes korang perasan tak.. mungkin ada orang rapat korang sebagai contoh (kawan, kakak, abang, adik, sepupu dan sebagainya) selalu cakap macam ni kat korang

"wei X, i hate my life lah"

"wei, rasa macam nak bunuh diri je"

"wei, asal hidup aku like this eh ?"

......................................................................................................................................... dan seterusnya..

okay.. if me lah ! actually  I pun pernah and selalu cakap macam tu... but now tak dah...
i always think like this "eleh, kalau tak berusaha , macam mana nak dapat" "aku tak benci life  aku, tapi aku MEMANG BENCI KAN SITUATION TU serabut kepala aku tau" i used to talk like that to my friends..

so akhir dari kata kata ku yang tak berapa nak bagus sangat ni... kita tak payah and tak payah lah nak benci life kita sangat.. everything datang ada hikmahnya aitess ?

have a break with bismillah and get chaw bye !
assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab korang ohsemm haha bye nijoss :*
 

Am Nazir Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review