Wednesday, 24 October 2012

you know me...

Posted by Amalia Nazir at 22:09
Reactions: 
0 comments Links to this post
hahhaha ada imaginary friends lagi tak ? i have !! hahah tommy, shoutles and grande ! tommy is skater, shoutles is a nerd, grande is a fahion girl.
besides i have my imaginary boyfriend tau ! his name is Max Schenieder.. awwww his skater, model and he so maboules guy !

you know me... dream on amalia !! dream on !
 kbye.

Alhamdullilah

Posted by Amalia Nazir at 22:04
Reactions: 
0 comments Links to this post
alhamdullilah, baru habis  lunch ! tolong  mak masak kari ayam nyummm superlatesttt ! maboules !! (tak sangka saya pandai masak) hahaha...

New Hobby

Posted by Amalia Nazir at 20:46
Reactions: 
0 comments Links to this post
Before this, if you ask me what is my hobby, i will say "sleeping ya ?" yea.. but now dah tukar dah !
I will try to play and learn about skateboard.. nk jadi skatter :D Aqil said, for the girl, just like me, agak susah untuk main skateboard ! emm betul juga.. but tak salahkan if kita nak cuba :)

Drawing ? so yeah, so far not so good.. okay okay la.. i got inspiration from my le'friends, Putri Medina.. she's inspired me for many things.. salah satunya drawing ! she's good in drawing haha tak macam i.. i'm kaku. but i'll try insyaallah !

Zombies game ? hell yea ! nowdays can't live without zombies game.. and the leader of it is yuni sara and muzaaradi .. she n his is the boss of the game that i know !

Reading ? yes ! ofcourse. inspiration from my mum. she love reading... and got many motivation from the book that she baca, and she know all new receipe, even italian punya makanan pun. HAHA i have to read a lot about receipe book ! must !

Eating ? You can take my harry potter cd's but you can't take my food !! haha i'm addicted with food nowdays . duhh. hahaha so yea.. that's why i dah macam chubby chubby sikit ! hey whatever lah ! asalkan i kenyanng ! joy !

wish my luck :) assalamualikum..

Fact about girls !

Posted by Amalia Nazir at 06:19
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hahaha soob ! Assalamualaikum ! u know what the fact of girl ? hahaah for the guy yang yelah tgh having a crush of someone.. mesti always tertanya.. apa perempuan suka ? apa taste perempuan and lain lain...
okay mybe ni tak lah sebijik bijik nya la.. but i was telling you guys about the fact yang perempuan suka...

nampak sangat menipulah kalau perempuan tak suka lelaki hendsome.. (dohhh i pun cegitu gak okay !) eh butt biar tak hendsome asalkan muka ala ala taylor lautner ke... max schenieder ke... ahaks !
bak kata orang perempuan lah ! takpela tak hendsome pun takpe, asalkan comel and ada style !!

and lelaki kenalah ada sikap gentleman sedikit (walaupun sedikit) u know, tak salahkan kalau lelaki lelaki ni nak menghormati perempuan... yelah manalah tau kan... esok lusa dapat masuk !

pendapatan yang tinggi !.. the fact of girl ! tak semua perempuan  mata duitan okay or materialistic.. tapi kalau lelaki tu takde duit macam mana nak menjamin masa depan ? ye idok ? u know.. kalau lelaki tu kaya SEMATA MATA duit mak bapak.. baik tak perlu kan ? i mean korang kena ada kerja yang tetap pun sudahla...

eh guys, ! korang suka tak kalau perempuan cakap macam ni "saya suka sangat menunggu.. suka gila to the max !" hah tru maksudnya, perempuan ni tak suka menunggu, dia tgh perli korang lah tu ! so.. jangan  buat perempuan tertunggu okay !

korang kenalah seorang yang pandai !, walaupun sedikit ! but at least korang kenalah pandai ! perempuan suka kat lelaki pandai tau !

perempuan suka kat lelaki yang banyak cakap ni.. so bila jumpa korang punya crush tu.. janganlah cakap sepatah dua kata je okay !

Saturday, 20 October 2012

what my saturday was like...

Posted by Amalia Nazir at 08:24
Reactions: 
1 comments
today was a really bad bad bad and unlucky day,  mengelewer cangkeme betul ! tgk kan bahasa keturunan aku dah terkeluar.. ! first, tablet terjatuh, handphone pula jadi stuck, mak membebel 24/7 ... ANDDDD MAKANAN KAT RUMAH DAH HABIS !! wadapakk -,- tu kes serious in my life !

DAN PALING BENCI APABILA INTERNET CONNECTION JADI SLOWWW ! TELL ME WHYYYY !!!!!!!

mengelewe cangkeme betul ! budak debab kat rumah aku tu buat hal pula !! rasa macam nak tonyoh je cili padi kat mulut dia ! mana tak nya, she keep asking me stupid question "tengah buat  apa tuuu" dgn biji mata macam nak terkeluar ! aishhh sabar jelah !

Paling tak best tu... JIRAN SEBELAH RUMAH SAYA MINUM CHATIME DEPAN SAYA !

" MAMA !! INI TIDAK ADIL ! MIA PUN NAK CHATIME GAKK "

mengelewe cangkeme lagi satu lak ! papa asyik tengok bola ! dah la hari ni ada citer best !! bola bola bola bola and bola ! ffff ! aku rasa cam nak voodoo je pemain bola tu ! what ? don't take it serious ? aku  main main je weh ! haha lol.

assalamualaikum !

i donno

Posted by Amalia Nazir at 00:30
Reactions: 
1 comments
i donno what is the problem of this blog. And i'm little bit confuse.

Friday, 19 October 2012

ha guess what ?

Posted by Amalia Nazir at 11:11
Reactions: 
0 comments
banyak orang cakap macam ni ..

unknown : hey guess what omaigadd guess what !!!

mybe antara korang akan balas cegini ?

ms.1: hah apa apa ??
 
  atau

ms. 2 : omaigad omaigad please don't say that, please don't say thatt

 or...

ms. 3 : apa ?

emm... mybe this ?

ms.4 : tak nak tahu.

takpun...

ms. 5 : ________ (diam)

i really feel awkward. so tak payah la nak guess guess sangat kan ! just tell and just let us know ! tau hhehe 

Thursday, 18 October 2012

true love I

Posted by Amalia Nazir at 18:42
Reactions: 
0 comments
did u know what is mean by true love ? menurut sebuah novel "ayat ayat cinta" lulz i donno why kenapa and when tetiba baca buku cinton ni tapi banyak pelajaran yang i fdah tengok and baca lah..

Wednesday, 17 October 2012

perspektif orang yang tak bertudung pastu pakai tudung

Posted by Amalia Nazir at 21:13
Reactions: 
0 comments

Assalamualaikum Ustazah!
bismillahirahman nirrahim.. (anda sambung la ya baca Al-fatihah)

dulu ni cara kita greet Ustazah masa kelas agama bila kat skolah rendah. 
dulu kelas agama kena gi surau. girls kena pakai tudung.
dulu slalu menyampah pakai tudung sebab pakai yang kain licin tu.
 bila tengah cakap or baca doa or buat pafa, tudung ke depan,
 rambut rambut pun terkeluar. pastu kena tarik
 tarik dari belakang.
buat malu ok?
macam noob kot.

anyway! sebagai pompuan yang nak ber-image wanita bertudung, 
kena la buat several changes kan. so ni sedikit sebanyak the changes i have to make.
 teehee!


1. lifestyle.
i used to hug my friends when i see them. i'm sorry if this sounds
 inappropriate, tapi itu lah cara orang Subang Jaya. orang KL, i tak tau
 camane. it's just a harmless gesture, a way we all dah familiar with as a
 gesture of appreciating the friendship ties that has never been forgotten. 
itu la orang orang saya. sesama lelaki dan perempuan.
skang takleh la kan. salam je and sengih sengih sebab rasa awkward bila 
ngan laki. ngan pompuan, peluk je. wo ai ni. haha!! 

2. dressing.
biasanya nak keluar buat errands, pakai baju rumah and sarung je jeans. ala 
nak lawa lawa pahal? ingat ada paparazzi ke? setakat gi hantar kunci or amik 
adik debab, who cares kan? tapi now kena pakai cardigan, jeans tu pasti, and
 then sarung tudung.
kalau gi family outing or dating, lama gak la belek baju. jeans sume nak skinny,
 baju sume nak short sleeve. haih.. kena improvise!! BAJET YUNA! 
oh yes.

3. belit tudung.
Astaghfirullah.. nak lilit shawl ni bukan senang.. i takmo beli
 apa-nama-spesis-tudung-yang-sarung-je-siap-ada-oning-lagi sebab mahal.
 can only afford to buy shawls and selendangs at the moment. hidup bujang kan. 
heee.. haritu almost kena tinggal family, alamat lilit shawl lama sangat. seluar pun tak
 pakai lagi..respect la korang korang yang belit shawl macam benda tu senang 
like amik resit  dari cashier. kagum..

4. gelak.
i ni kuat gelak. bukan setakat volume je, gaya pun nak hebat. skang sebab ada shawl, 
bila gelak tu control sikit. dah image ayu, perangai kena ayu gak la kan.
padahal sebenarnya pin cocok double chin bila gelak besar..

5. kena terima pandangan orang lain.
pandangan, i mean by orang yang tengok i. i tak tau la i perasan ke apa kan. 
bila free hair kan (kih kih!), orang tengok i macam i ni a bitch ke apentah. and 
i know a lot of people nye first impression of me is that i'm sombong. haprak
 la korang. i cool kot! kan? malu..
tapi bila ada scarf ni, orang tengok i cam i ni rainbow or something magical. 
Mrs Potter kah? ahaha!!
ada a few people tegur i, ingat kan i ni orang arab. ya habibi, do i look arabian to u?
je m'appelle amalia! je ne parle pas arab! hahaha!! tak biasa la orang tengok
 i macam i ni rainbow. =p (tak biasa tapi suka!)
so all of you yang tanya "is it permanent?"
for now, it isn't. but i'll wear it as long as i can.

i've had a taste of what it's like to wear tudung and i although
 i like it (honest, i do!), tapi i think bukan sekarang la. nak jadi permanent, i mean.

atas sebab tertentu which i hope people can respect by not asking.

kalau ada yang tak puas hati, mahu lecture i, silakan. tapi my grave is my grave.
but thank you for all of your support! akan ku pakai tudung selama Bulan yang Suci ini, 
tapi after this, jangan "eik, aritu pakai, skang tak pakai?" kalau nampak i tak pakai la.
 again, it's not permanent, but i will wear it as long as i can.
don't say i didn't warn you.
=)

so itulah perspektif saya, yang sebelum ni tak pakai tudung (or shawl), pastu 
skang pakai.

random saying.

Posted by Amalia Nazir at 21:01
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum, so tell me what u want that i really really want !! haha lol (lame joke -,-)  so yeah korangss semua niew sukew tawk cakap camniew ? MESTI LAH SEVERAL PEOPLE DON'T LIKE IT RIGHT ! ANNOYING. (lol i'm just sayin) tapi lantak korang lah nak cakap camana pun, not my problem !! so yeah..

kita makan makan dulu !

Posted by Amalia Nazir at 20:50
Reactions: 
0 comments

Today's blog, mia akan bawa u guys, go makan makan !  best !


Bagi penggemar makanan pedas pedas,korang boleh la rasa  Lunpia Semarang adalah makanan khas Jawa Tengah.

And memang sedap gilerr ! kalau sesiapa yang teringin nak makan lunpia, boleh lah korang pergi trips with family di jawa tengah ! kat sana banyak makanan yang best !








Berikut adalah makanan khas yang terdapat di Jawa Tengah, Makanan ni bernama TUMPENG, ala ibarat nasi kuning tradisional yang dikelilingi pelbagai jenis kuih (kot) hahha sebagai lauk untuk nasi kuning ni atau nama sebenarnya TUMPENG ! best !









Ha ! bagi penggemar makanan ala ala arab pula !
Chicken Shawarma -- Ni salah satu makanan arab yang amatlah famous kat arab ! Kat Malaysia pun ada juga chicken shawarma ni, and saya pernah rasa memang maboules meletup lah ! sebab tukang masak nya adalah merupakan chef arab ! ha sebab tu la sedap !
best !






Kalau sesiapa yang imngin kelainan korang boleh jumpa "nasi mandi" ni inanya juga merupakan nasi yang terkenal di Arab.. okay yang ni saya tak pernah rasa.. tapi agak agaknya mesti sedap kan :) ! best !








remember the thing that u and i did first ? hehe (le'friends)

Posted by Amalia Nazir at 19:34
Reactions: 
0 comments






u got me got me like this !

Posted by Amalia Nazir at 08:28
Reactions: 
0 comments
no reason. But i'm gonna annoyed u with this !

Belum kenal belum tahu

Posted by Amalia Nazir at 07:49
Reactions: 
0 comments
korang semua ada pernah dengar tak macam ni " ish asal dia buat macam tu, tak sangka dia cegitu" okay mybe tak sebijik bijik ayat tu, but still ada lah kan..
saya dah banyak kali dah... okay sometimes ada sesetengah orang ni suka main cakap je, padahal dia tak kenal pun orang tu ! don't try to talk others, before u know them " <--- okay ni ayat saya sendiri
it's mean tak payah lah kita nak judge seseorang tu melalui apa yang dia tengah ada, or apa yang dia buat if kita tak kenal dia.. takut terjadinya fitnah.. kan dah dosa tu..

 so akhir kata dari saya.. DON'T JUDGE PEOPLE IF YOU DON'T KNOW THEM WELL
assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab korang awesome bye :)

aaaaamalia :)

Posted by Amalia Nazir at 07:31
Reactions: 
0 comments
I'm Amalia Nazir, (mia as a short) I'm the shortest girl among my 5 friends.. hah ( takdelah pendek sangat ok)  I'm 14 NOT 13 okay ! .. I have SGA (stupid gamer annoying) yea I love all about game.. kau suruh je aku main game apa, mesti aku akan main punya lah ! trust meh !

I have 4,5,6,7 ambition ! macam macam aku nak jadi.. sometimes i had feeling nak ajar orang, sometimes i have feeling nak design baju orang, sometimes i have feeling to be zombies killer and all
BUT.... this time punya ambition I nak jadi wartawan , sambil sambil tu aku nak buat bussiness sendiri, aku nak decorate design aku.. (so kalau korang rasa nak beli baju baru tu, jangan lah segan segan nak datang butik aku hehe) 

So yeah, kalau korang arsa I'm such an annoying ! maaflah brader sister, nobody perfect kan :)


Kaherah Mesir evening video..

Posted by Amalia Nazir at 07:14
Reactions: 
0 comments
Tadi tengok video pengalaman "pelajar mesir"  kat  laptop Tahnaqi Alia  (seorang pelajar mesir) , Terkejut!
SubhanAllah, rak buku dia dari mula buka pintu bilik sehingga la ke hujung sudut, dari hujung sudut hinggalah hujung sudut.
Buku bukunya semuanya dalam Bahasa Mesir.

Jadi saya terdetik untuk bertanya kepada Tahnaqi
"Adakah semua buku ini awak punya?"

Dia jawab"Ya"
MasyaAllah, rasa nak pengsan. Hebatnya!!! Rumah yang sangat sederhana namun penuh dengan ilmu, sangat zuhud. Dasyatnya.

Saya ramai berjumpa pelajar pelajar Malaysia. Ada yang mengambil pengajian dalam perubatan, sekali pandang ingatkan ambil pengajian Islam, rupanya pelajar perubatan.
Maksudnya ilmu agama mereka juga tinggi.
SubhanAllah...

Rasa macam nak talaqi kat Mesir je..:)

Chatime

Posted by Amalia Nazir at 06:58
Reactions: 
0 comments

Le'hijab #1

Posted by Amalia Nazir at 06:12
Reactions: 
0 comments
Le' headband ( Pashmina )
  headbandass ( leopard print)
 le'tajima's (actually i main bantai je nama tu, sbb tak tau nk panggil apa)
Arabian licos (another nickname for my style)

Le'Hijab

Posted by Amalia Nazir at 06:06
Reactions: 
0 comments
ni antara collection tudung tudung yang i sayang ! DAH LAH COMFY LEBAR PULA TU !

teenagers gitu

Posted by Amalia Nazir at 06:00
Reactions: 
0 comments
everybody knows apa itu "teenagers" ? takpe saya boleh translate kan in bahasa malaysia .. teenagers tu adalah "remaja" (just like me :D peace)
korang tau tak, actually jadi teenagers ni best lah juga, and tak best pun ada juga.. 99% of my life.. hehe i love my life.. sometimes korang perasan tak.. mungkin ada orang rapat korang sebagai contoh (kawan, kakak, abang, adik, sepupu dan sebagainya) selalu cakap macam ni kat korang

"wei X, i hate my life lah"

"wei, rasa macam nak bunuh diri je"

"wei, asal hidup aku like this eh ?"

......................................................................................................................................... dan seterusnya..

okay.. if me lah ! actually  I pun pernah and selalu cakap macam tu... but now tak dah...
i always think like this "eleh, kalau tak berusaha , macam mana nak dapat" "aku tak benci life  aku, tapi aku MEMANG BENCI KAN SITUATION TU serabut kepala aku tau" i used to talk like that to my friends..

so akhir dari kata kata ku yang tak berapa nak bagus sangat ni... kita tak payah and tak payah lah nak benci life kita sangat.. everything datang ada hikmahnya aitess ?

have a break with bismillah and get chaw bye !
assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab korang ohsemm haha bye nijoss :*
 

Am Nazir Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review