Wednesday, 17 October 2012

Belum kenal belum tahu

Posted by Amalia Nazir at 07:49
Reactions: 
korang semua ada pernah dengar tak macam ni " ish asal dia buat macam tu, tak sangka dia cegitu" okay mybe tak sebijik bijik ayat tu, but still ada lah kan..
saya dah banyak kali dah... okay sometimes ada sesetengah orang ni suka main cakap je, padahal dia tak kenal pun orang tu ! don't try to talk others, before u know them " <--- okay ni ayat saya sendiri
it's mean tak payah lah kita nak judge seseorang tu melalui apa yang dia tengah ada, or apa yang dia buat if kita tak kenal dia.. takut terjadinya fitnah.. kan dah dosa tu..

 so akhir kata dari saya.. DON'T JUDGE PEOPLE IF YOU DON'T KNOW THEM WELL
assalamualaikum, kalau tak jawab dosa, kalau jawab korang awesome bye :)

0 comments:

Post a Comment

 

Am Nazir Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review