Wednesday, 17 October 2012

kita makan makan dulu !

Posted by Amalia Nazir at 20:50
Reactions: 

Today's blog, mia akan bawa u guys, go makan makan !  best !


Bagi penggemar makanan pedas pedas,korang boleh la rasa  Lunpia Semarang adalah makanan khas Jawa Tengah.

And memang sedap gilerr ! kalau sesiapa yang teringin nak makan lunpia, boleh lah korang pergi trips with family di jawa tengah ! kat sana banyak makanan yang best !








Berikut adalah makanan khas yang terdapat di Jawa Tengah, Makanan ni bernama TUMPENG, ala ibarat nasi kuning tradisional yang dikelilingi pelbagai jenis kuih (kot) hahha sebagai lauk untuk nasi kuning ni atau nama sebenarnya TUMPENG ! best !









Ha ! bagi penggemar makanan ala ala arab pula !
Chicken Shawarma -- Ni salah satu makanan arab yang amatlah famous kat arab ! Kat Malaysia pun ada juga chicken shawarma ni, and saya pernah rasa memang maboules meletup lah ! sebab tukang masak nya adalah merupakan chef arab ! ha sebab tu la sedap !
best !






Kalau sesiapa yang imngin kelainan korang boleh jumpa "nasi mandi" ni inanya juga merupakan nasi yang terkenal di Arab.. okay yang ni saya tak pernah rasa.. tapi agak agaknya mesti sedap kan :) ! best !








0 comments:

Post a Comment

 

Am Nazir Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review